qbparty 2016 invite

Terabyte by Aberration Creations & DecreeKiloo Games!

Örömmel tudatjuk hogy az idei party szponzora a Kiloo Games!

Az idei szponzorunk a Kiloo Games, a Subway Surfers című népszerű mobiljáték fejlesztője.
Látogassatok el a weboldalukra: http://www.kiloo.com/

Kiloo

DSH fellép Szombaton!

Örömmel tudatjuk hogy fellép DSH Szombaton!
DSH élete elsö DJ fellépése egy scener körökben ismerős eseményhez köthetö - a 2009 Function Demopartyhoz :) Azóta bejárta az országot és a szomszédságot, játszott Volt fesztiválon, Soundon, Factory fesztiválon - bevette az A38-at, a Dürer Kertet, a Corvintetöt és havonta ugráltatja a népet az Instantban. Csinált műsor a Tilos Rádión és az RCKO.FM-en... és még a Vakondok 2 - Az algoritmusok művészete című film zenéjéhez is van köze.... és ezúttal ö az, aki lezárja a szombati napot egy oltári bulival! A DSH név egyébként egy hölgyet takar, aki ha nem a színpadon van, akkor fejlesztőként dolgozik üzleti informatikai szektorban. Ja, a kedvenc demoja a CNCD & Fairlight alkotta Numbres.

Kedvcsináló:

A Partyról

Időpont
Dátum: 2016 május 13 - 15
Helyszín
Wass Albert Művelődési Központ és Városi Könyvtár
Szent István tér 6
Sülysáp, 2241
GPS: 47.450239, 19.534046

Belépö
3000 HUF
Családi kedvezmény! 16 éves kor alatt 500 HUF per gyerekjegy.
Kialakítunk nekik egy játszósarkot, hogy ne unatkozzanak!

Facebook Esemény
Facebook Oldal
Miről is van itt szó? Hívjuk segítségül a Wikit!
A demoscene (ejtsd: demószín) nemzetközi underground számítástechnikai szubkultúra, amelynek célja különböző számítógépes digitális művészeti alkotások ("demók") készítése.
Ezen alkotások jellegzetessége, hogy valós időben ("realtime") futnak a számítógépeken, azaz nem a hagyományos értelemben vett előre renderelt animációkról van szó, amiket video formátumban terjesztenek, hanem futtatható programokról, amik a futtatás során számolják ki a megjelenő látványt és hangokat.
A kultúra több mint 20 éves múltra tekint vissza, és bár a gyökerei az elsö mikroszámítógépekre készített illegális programmásolatok bevezetőiben keresendők, mára a műfaj már neves filmfesztiválokon önálló művészeti ággá nőtte ki magát.
A demó (a demonstráció, bemutató szóból) - szakszóhasználattal élve - audiovizuális, nem-interaktív, valós idejű prezentáció. Ez nem jelent mást, mint olyan futtatható programot, amely az adott pillanatban állítja elő a képernyőn megjelenő látványt. A játékokkal szemben azonban a demó (ne keverjük össze a fogalmat egy program próba-verziója alatt értett demóprogrammal) nem előre elkészített grafikát használ, nem igényel felhasználói irányítást, a komplett látvány- és hangvilág gondosan előre megtervezett, ezeket a program a futása során állítja elő, ugyanakkor mivel a demók algoritmikusak, egyes demóknál a látvány minden lefuttatáskor másképp jelenhet meg a véletlen számok használata miatt.
A scenerek rendszeres találkozóhelyei a demopartyk. Ezek a rendezvények általában 3-4 naposak, céljuk a megjelenő scenerek munkáinak bemutatása, ami általában szombati napon, este történik, kivetítő és hangrendszer segítségével.
Mire számíthatok?
Először is kiváló társaságra. Egy remek bulira. Izgalmas szakmai elöadásokra. Még izgalmasabb rilízekre. Szabadtéri kikapcsolódásra, koncertre, bográcsos ételre és meglepetésekre.
Ha a Wiki száraz volt ajánljuk eme filmet:
Vakondok 2 - Demoscene - Az Algoritmusok Művészete

.és a hivatalos rész. Házirend.


Az épületben dohányozni szigorúan tilos.
Az udvar legnagyobb része kijelölt dohányzóhely. Egyértelműen jelzett csikkgyűjtőket helyezünk majd ki, megkérünk mindenkit, hogy ezeket használja. Nagyon szép az udvar, nem szeretnénk sem teleszemetelni, sem kigyújtani.
Alkoholfogyasztás.
Természetesen szabad. Mértékkel. Ügyeljünk magunkra, egymásra, és a helyszín épségére is.
Mindenfajta illegális kábító-, és tudatmódosító szer használata tilos, illetve ezeknek a party területére való bejuttatása is szigorúan tilos.
500W feletti, nem informatikai eszköznek az elektromos hálózatra való csatlakoztatása tilos. A hálózat túlterhelése áramszünetet okozhat. Különlegesen indokolt esetben kérj engedélyt a szervezőktől.
Kérünk mindenkit, vigyázzanak a helyszín épségére, szépségére, a party teljes területén, beleértve még a növényeket is.
Mindennemű károkozást azonnal megfizettetünk az elkövetövel.
Ha személye ismeretlen, akkor a kárt a party költségvetéséből kell kigazdálkodni, ennek pedig szoros következménye lehet akár az is, hogy ez lesz az utolsó sülysápi demoscene party.
Mindenki a saját értékeiért felel. A szervezők nem tudnak felelősséget vállalni semmilyen behozott értékért.
"Szerencsére lopásra és más tulajdonának szándékos rongálására évek óta nem volt példa magyar party-n, és szeretnénk, ha ez ezúttal is így maradna."
Nem kötelező ugyan, de erősen ajánlott, hogy a kihelyezett szelektív szemeteseket értelemszerűen használjátok!

A házirend megszegése, vagy az oda nem illö viselkedés, a partyról való azonnali kizárást von maga után!

Helyszín

Wass Albert Művelődési Központ és Városi Könyvtár
Szent István tér 6
Sülysáp, 2241
GPS: 47.450239, 19.534046
Dátum: 2016 május 13 - 15

A helyszín adottságai

Egy gyönyörű művelődési ház ad helyet a partynak. Belépéskor tágas, napfényes előtér köszönt, kényelmes kanapékkal, asztalokkal, büfével. A nagyterem régen moziként is funkcionált, ennek köszönhetően a rengeteg ablak ellenére remekül sötétíthető, és egy hatalmas vászonnal rendelkezik, melyen bár látszik az idő vasfoga, mégis csodálatosan "működik" és különleges hangulatot ad a vetítéseknek. Mindenki számára elegendő asztal és szék biztosított. Készülünk vele mi is, de azért ajánlott hosszabbítóval, elosztóval felszerelkezve megérkezni. A fenyőfákkal felvértezett udvar, megfelelő időjárási viszonyok esetén tökéletesen alkalmas akár sátrazáshoz is. A betonozott részeken asztalok, székek, a füves területen pokrócok erősítik a szuper komfort életérzést, illetve a kültéri szórakozás lehetőségét. A dohányosok, és a szenvedélyesen szabadban-lenni-akarók kényelmének érdekében innen is láthatóak és hallhatóak lesznek a színpad eseményei. Ennek természetesen csak egy erősen viharos és nedves időjárási probléma szabhat határt :)

Mit vigyek magammal?

Amit csak szeretnél. Senki nem fog kinevetni, ha két bőrönd kíséretében érkezel meg. Rilízt. Természetesen ez nem kötelező, de azért örülnénk, ha minél többen hozzá tudnátok járulni a nevezések színvonalához. Igény szerint, hálózsákot, kispárnát, tisztálkodó szereket, sziszegős szappant, fésűt, sminkkészletet, váltóruhát, sátrat, pokrócot, vagy bármit, amiről úgy gondolod, nem bírod nélküle három napig. Ha jó idő lesz, az udvaron is lesznek programok, melyekre felkészülvén nem árthat, ha hozol magaddal "játszós ruhát", aminek nem különösebben árt, ha vizes, koszos, ételfestékes lesz, vagy véletlen elszakad. Anyagi jókedvet, amit varázslatos módon borrá változtathatsz. Vagy egy aranyos plasztikcicás kártyát mellyel beszerezheted helyben is az anyagi jókedved, az épület bejáratánál közvetlen leledzik egy ATM és a környéken is van még két másik 300m-ren belül.

A környék

A háztól csak egy kőhajításnyira van egy Tesco. Ugyanott dohánybolt, edzőterem, cukrászda, házi savanyúság. Hasonló távolságra a másik irányban, benzinkút, még egy dohánybolt, pékség.

Megközelítés:

Tömegközlekedéssel:

MÁV (Vasúttal)

Keleti Pályaudvarról a Nagykáta -Újszász-Szolnok-vasútvonal a MÁV 120a számú vonalán. Illetve a Keleti Pályaudvar-Sülysáp Elővárosi Járatokkal.

VOLÁN Busszal:

Budapest, Stadion autóbusz- pályaudvarról induló Sülysáp-on is megálló járataival. Ebből elég sok van, átlag óránkét két-három ilyen járat is indul.

Autóval: Ferihegyi repülőtértől 26 perc Autóval  (Levették a matricás listáról a példaútvonalat clickMe)

Timeline

Az idõpontok tájèkoztato jellegüek! A Változtatás jogát fenntartjuk!

Péntek, Május 13.


Kapunyitás

Ha korán érkeznél attól még bejöhetsz ;)

13:00
Movie

Nyitóceremónia

19:00
Movie

Demoshow!

20:00
Location

Game Development és Fotó Competition DEADLINE!

20:00
Location

Fotó utána GameDev KOMPÓT!

Fotó majd közvetlen utána játékfejlesztö Versenyek veszik kezdetüket!

22:00

Detox AMIGAA Live

Megközelitöleg a két verseny után, Detox amigával fog zenét és hangulatot biztosítani amíg van anyaga és bírja, utána szabadidös tevékenység és szocializálódáson lesz a hangsúly.. ;)

23:00

Szombat, Május 14.


Movie

Music Competition DEADLINE

14:00
Movie

Meglepi

14:00
Movie

Gulyás leves compót

A Tavalyi sikerre való tekintettel idén is lesz free food!

14:30
Movie

Oldschool & Handdrawn & Freestyle Graphics DEADLINE!

16:00
Movie

Surprise

16:30
Location

Music Competitions

17:30
Movie

Surprise

18:15
Movie

Wild & Oldshool Demo & 256b & 4K & 64K & Demo Competitions DEADLINE

19:00
Location

Graphic Competition!

Oldschool & Handdrawn & Freestyle Graphics

19:15
Movie

SIDrip Alliance Koncert

20:30
Movie

Wild/Animation Competition

22:30
Movie

DEMOK Competition

  • 256 byte Intro Competition
  • Oldschool Competition
  • 4K Intro Competition
  • 64K Intro Competition
  • Combinated Demo Competition

23:00
Location

PRIZE GIVING!

A Demo Compók alatt LIVE Vote fog müködni! Az utólsó vetített induló után egy órát adunk még a szavazásra, Mely lezárulása után van a díjátadó!
"az idöpont tájékoztató jellegü!"

23:58
Movie

DSH Live

A Díjátadó után DSH adja a zenét kifulladásig!

23:59

KompószabályokOldschool Demo Competition


Oldschool Music Competition


Oldschool GFX Competition


Game development Competition


Handdrawn graphics Competition


Freestyle graphics Competition


Photo Competition


Music Competition


Wild demo/animation Competition


256 byte intro Competition


4k Intro Competition


64k Intro Competition


Demo Competition


Általános szabályok


Kompógépek

Partners

Támogatónk:

KilooScene.hu


Scene.hu

REGISTRATION OPEN!Regisztrálj és látogass el a rendezvényre.

Regisztrálás

Frequently Asked Questions

Lesz hol aludnom? Akkor is mehetek, ha nem értem, csak érdekel? Lesz a helyszínen büfé? Lehet bevinni ételt, italt? ATM van a közelben? Muszáj hozni számítógépet, laptopot? Hogyan tudok szavazni? Ez egy LAN-party? Hol tudok a közelben parkolni? Nem ciki, ha bőrönddel megyek? Mit vegyek fel? Hogy jutok el a helyszínre? Van a közelben szállás? Taxi? Lehet táncolni? Lesz internet? Lehet szó karaokéról? Tudok a közelben ételt, italt venni? Van a közelben dohánybolt? "Van nálad valami fejfájásra?" Baj, ha nem viszek rilízt? Azt lehet, hogy én csak játszani megyek? Hogyan tudom leadni a nevezésemet?

Ha segítségre van szükséged, vagy valami szokatlannal készülsz, különösen javallott konzultálni a szervezőkkel!

Hozhatom a retro/szuperúj/fullextrás/nagyonspéci/stb kütyüimet, hogy megmutassam másoknak? Messze van a hely a vasútállomástól? Merre induljak? Van benzinkút a közelben? A QB minek a rövidítése?

További kérdésed van?

Írj bátran!:Az esemény ideje alatt elő internetes közvetítés lesz! "Stream"

Elő közvetítés

Kapcsolat a szervezőkkel

Kérdésed, óhajod sóhajod esetén írj bátran!

info<@>qbparty<.>hu